Kvalitet vazduha u Nišu i okolini probija sve granice dozvoljenog. Dekarbonizacija motora

Dekarbonizacija motora
Dekarbonizacija motora

Da se malo pozabavimo aktuelnim temama. Kvalitet vazduha u Nišu i okolini probija sve granice dozvoljenog.

Šta znamo ? Znamo da su glavni zagadjivači “dimnjaci i auspusi”.

Ozbiljnije evropske zemlje u okviru redovnog istraživanja iznele su alarmantne podatke, jedini ispravan pristup rešenju problema je neutralizovati izvore aero zagadjenja.

Redovnom dekarbonizacijom motora možemo u velikoj meri doprineti kvalitetu vazduha i sačuvati  za naše najmilije.

Proces dekarbonizacije HHO gasom je totalno neškodljiv i višestruko efikasan za sve motore sa unutrašnjim sagorevanjem (dizel, benzin, TNG, CNG…).

Šta je dekarbonizacija motora?

Dekarbonizacija, odnosno čišćenje motora vodonikom je tehnologija novijeg doba pa je i potpuno razumljivo da postoje razna pitanja, sumnje i nedoumice u vezi sa njom

Dekarbonizacija motora je proces ubrizgavanja tačno određene količine H2E® gasa u usis vazduha motora tokom rada u određenom režimu radi razgradnje naslaga nakupljene čađi u kompresionom prostoru i izduvnom sistemu (Napomena: Dekarbonizacijom se NE čisti, USISNA grana motora! USISNA grana se jedino sme očistiti skidanjem sa motora. Svaka kontaminacija kompresionog prostora, materijalom iz usisne grane, može biti fatalna po motor!), koje su rezultat nesavršenog sagorevanja goriva unutar motora. Posredstvom visoke temperature H2E® gas se vezuje za naslage čađi unutar kompresione komore, razgrađuje ih i zatim uklanja kroz izduvni sistem vozila. 

Ovaj proces ne sadrži nikakve štetne, opasne ili agresivne hemikalije. Zapravo, sagorevanjem H2E® gasa dobija se optimalna količina pregrejane vodene pare koja pospešuje uklanjanje razgrađenih naslaga čađi, što je neophodno kako bi se efikasnost i performanse motora nakon postupka približile fabričkim.

Kada je pravo vreme za Dekarbonizaciju

Naslage ugljenika se stvaraju u svakom motoru SUS i vremenom počinju nepovoljno da utiču na rad samog motora, što se ogleda u slabljenju performansi, trzajima prilikom dodavanja gasa, smanjenju kompresije, lošijem sagorevanju goriva, povećanoj potrošnji i na kraju, dovodi do otkazivanja skupih delova motorne grupe. Te naslage se stvaraju tokom rada benzinskog i dizel motora kako u samoj kompresionoj komori (klipovima, ventilima, sedištima ventila) tako i u periferijama poput EGR ventila, katalizatora, DPF-a. 

Naslage ugljenika nisu samo problem kod starih motora, novije generacije motora još su osetljivije na nepravilnu izmenu radne materije (vazduh, gorivo i izduvni gasovi) koja je posledica gradske vožnje, pothlađenog motora i promene stepena prenosa na nižim brojevima obrtaja radi uštede goriva.

MOMENTALNI EFEKTI NAKON DEKARBONIZACIJE MOTORA:

  • Bolje sagorevanje goriva
  • Manja dimnost i izduvni gasovi
  • Veća snaga i mirniji rad motora
  • Smanjena potrošnja goriva
  • Produžen vek trajanja motora
  • Čistija turbina, usisna grana, DPF, EGR, senzori, motorno ulje i filteri…

Ekonomičnost 

Najkvalitetniji postupak dekarbonizacije motora H2E® gasom garantuje najbolje i najdugovečnije efekte. 
H2E® gas značajno produžava radni vek Vašeg vozila.

Smanjenje potrošnje zvuči kao logična posledica veće efikasnosti motora, ali između njih se nalazi mngo promenjivih faktora, počevši od stila vožnje koji je prirodno agresivniji kada Vam automobil kao sto sami javljate “bolje ide”. Precizno merenje potrošnje dosta je diskutabilno, a kad tome dodamo da je još teze ponoviti uslove dva testa, ulazimo u začaran krug koji poznaju svi koji su pokušali da precizno izmere potrošnju.

Ukoliko želite detaljnije informacije o procesu Dekarbonizacije možete nas kontaktirati na telefon 063 844 17 67 ili posetite naš servis  u ul. Velikojastrebačka 5, 18000 Niš svakog dana od 9-17h, subotom od 10-15h.

 

Exe-Net