Krađa nadgrobnih ploča sa groblja u Gabrovcu kod Niša

Foto: Ilustracija

Sa groblja u Gabrovcu kod Niša ukradene su dve nadgrobne ploče, a prema nezvaničnim informacijama, krađe su postale učestale i na Novom groblju u Nišu.

Sa groblja u Gabrovcu kod Niša ukradene su nadgrobne ploče, a prema nezvaničnim informacijama ovakve krađe postale su sve češće i na Novom groblju.

Prema navodima televizije Zona, glava porodice Vlastimir Todorović koji je supruzi i sebi podigao spomenik za života, preminuo je samo dva dana nakon ovog događaja u Gabrovcu.

Njegova ćerka Marija Purić kaže da nisu ocu hteli da kažu da su ploče ukradene, ali da je sutradan vest stigla i do njega.

“Dva dana nakon toga, 14. februara on je preminuo, Sahranjen je 17. februara. Ta krađa bila kap koja je prelila čašu i mislim da je dodatno doprinela njegovoj smrti”, kaže ćerka Marija Purić.

O krađi je obaveštena i policija, čiji su službenici odmah izašli na teren i preduzeli sve mere i radnje  na rasvetljavanju okolnosti i činjenica ovog događaja, a o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo

Ćerka Marija kaže da su joj u policiji uzeli podatke, da imaju neki trag i da rade na slučaju.

“Rekli su nam da su počele da se pojavljuju na još nekim mestima krađe i da je na Novom groblju to već redovna pojava”, napominje Marija.

Ona je rekla da se ovo prvi put desilo na gabrovačkom groblju, i dalje joj nije jasno zašto je neko na ovaj način oskrnavio grobno mesto njenih roditelja.

Izvor: TV Zona

Global Digital Clinik