Košarkaši u kolicima održali trening u svom gradu

košarkaši u kolicima
Foto: Zvanična Facebook stranica gradonačelnice

Košarkaši u kolicima održali su prvi trening u Nišu, posle četiri meseca treniranja u Bojniku. Oni su početkom meseca obavestili javnost o nemogućnosti da treniraju u svom gradu. Ubrzo nakon toga održan je sastanak sa gradonačelnicom i oni su dobili prostor za treniranje.

Košarkaši u kolicima održali su trening u sali Osnovne škole “Ivo Andrić”. Treninzi će se održavati tri puta nedeljno po tri sata. Po završetku radova koji omogućavaju nesmetan pristup osobama sa invaliditetom i posle suzbijanja epidemije vratiće se pod krov Hale „Čair“.

Кошаркаши Клуба кошарке у колицима „Наис“ одржали су први тренинг у Нишу после четири месеца проведених у Бојнику, а…

Posted by Драгана Сотировски – Dragana Sotirovski Zvanična stranica on Понедељак, 15. март 2021.

 

Tokom prošle godine košarkaši u kolicima utakmice i treninge organizovali su u Bojniku. To je u znatnoj meri otežalo rad kluba i organizaciju odlaska i povratka osoba sa invaliditetom koji postižu zapažene sportske rezultate.

Zbog velike udaljenosti, kao i finansijskih teškoća da se logistički isprate nadljudski napori da klub normalno funkcioniše, većina igrača nije bila u mogućnosti da trenira u poslednja četiri meseca. Nažalost, prestanak redovnog trenažnog procesa, odrazio se i na sportske uspehe”, naveli su iz kluba početkom meseca.

Ubrzo se oglasila i gradonačelnica, i održan je sastanak na kojem je KKK „Nais“ dodeljen prostor za održavanje treninga.