Konkurs 13. Medijana festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu 2022

Foto: GO Medijana

MEDIJANA festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu će, već tradicionalno, okupiti talentovanu decu i dokazane stvaraoce za decu, na 13. Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji će se održati u proleće 2022. godine u organizaciji Gradske opštine Medijana u Nišu koja raspisuje literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.

Teme ovogodišnjeg konkursa odabrane su iz dela književnika Branka Stevanovića.

Tema literarnog konkursa je:
„KAD SE PAMET SA GOVOROM DRUŽI“.

Tema likovnog konkursa je:
„NAGLAVAČKE“.

Broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen.

Literarni radovi treba da budu otkucani ili čitko napisani. Likovni radovi mogu biti u svim tehnikama. Svi radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora, sa adresom, mejl adresom i brojem telefona autora, godinom rođenja, nazivom škole i mesta, naznakom razreda i imenom nastavnika, odnosno mentora.

Radovi koji pristignu na konkurs biće podeljeni u tri kategorije:

1) 1. do 4. razred osnovne škole,
2) 5. do 8. razred osnovne škole,
3) srednja škola.

Radovi se ne vraćaju.

Svoje radove učenici mogu slati na adresu: Gradska opština MEDIJANA, Pariske komune bb, 18000 Niš, sa naznakom «za konkurs Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu».

Konkurs je otvoren do 31.01.2022. godine.

Žiri će pregledati radove i odabrati najuspešnije.

Gradska opština Medijana Niš i ovog puta je obezbedila vredne nagrade za one koji, prema odluci žirija, budu najuspešniji. Nagrade će biti dodeljene u okviru programa 13. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji će biti objavljen na sajtu GO Medijana Niš.

Najveća nagrada jeste dobrodošlica svima dobromislećima i lepogovorećima na praznik festivala kojim ćemo na najlepši način – dečjom radošću najaviti dolazak proleća.