Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra u sali Svetosavskog doma

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra održaće se ove subote u sali Svetosavskog doma, ulaz je besplatan.

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra počinje u 20 časova, u subotu 10. oktobra. Održava se u sali Svetosavskog doma (porta Saborne crkve), a na programu će se naći:

  • V. A. Mocart, Divertimento u F-duru, K. 138 (Salcburška simfonija br.3)

Allegro

Andante

Presto

  • V. A. Mocart, Adagio i fuga u c-molu, K. 546

Adagio

Fuga

  • R. Đazoto (prema fragmentima rukopisa T. Albinonija), Adagio u g-molu

 

  • B. Britn,Jednostavna simfonija, op. 4

Boisterous Bouree

Playful Pizzicato

Sentimental Sarabande

Frolicsome Finale

Zrenjaninski kamerni orkestar je osnovan 1969. godine i već od samog nastanka postaje bitan činilac u negovanju bogate tradicije kamernog muziciranja, ne samo u svom gradu, već i znatno šire. Nažalost, nakon dve decenije uspešnog rada, zbog sve teže situacije u kulturi, orkestar nije uspeo da održi kontinuitet u svom radu. Ipak, godine koje su usledile bile su ispunjene stalnom težnjom da se oživi kamerno muziciranje u Zrenjaninu, oblast po kojoj je, pored čuvenih horova, ovaj grad bio i ostao poznat.

Do ponovnog rađanja Zrenjaninskog kamernog orkestra došlo je oktobra 1999. godine, zahvaljujući inicijativi mladih profesora zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković”.

Dirigent je dr Milena Injac, redovni professor na Fakultetu umetnosti. Diplomirala je Dirigovanje 1992. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Stanka Šepića. Magistrirala je na istom fakultetu 1996. godine, a doktorirala 2015. godine u klasi prof. Darinke Matić-Marović.

Koncert će se održati uz primenu svih aktuelnih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.

 

Dostava hrane u Nišu