Završen ITF Turnir u Nišu: Šampionske titule srpskoj teniserki i teniseru iz Austrije

itf turnir

Na terenima Teniske akademije Živković se u periodu od 30.9. do 4.10. održao međunarodni juniorski turnir iz ITF serije – Niš OPEN 2020. 

Titule u pojedinačnim konkurencijama osvoji su sprska teniserka Natalija Senić i teniser iz Austrije Aleksandar Tomas. Natalija Senić je finalu bila bolja od Andree Obradović rezultatom 6:3 6:3, dok je u muškoj konkurenciji Aleksandar Tomas došao do titule predajom prvog nosioca turnira, Lazara Milićevića.

U dubl konkurenciji su se zlatnom medaljom okitili parovi iz Srbije. U ženskom dublu titulu su osvojile Iva Sepa i Emilija Zdravković iz TAŽ-a, dok su u muškom dublu pobednici bili Veljko Krstić i još jedan član domaćina ovog takmičenja Stefan Skobelev.

Emilija Zdravković i Stefan Skobelev su ispali u polufinalu singl konkurencije i na taj način osvojili bronzanu medalju.

Naredni teniski turnir na teritoriji grada Niša održaće se već 12. oktobra na terenima niške akademije i trajaće do 18. oktobra ove godine. Turnir iz serije TENNIS EUROPE održava se za tenisere i teniserke do 16. godina i očekuje se da okupi do 100 takmičara iz više zemalja Evrope. Turnir će se zbog pandemije korona virusa odigrati bez prisustva publike.

Autor: Mihajlo Cakić

Global Digital Clinik