Kon: „Daleko smo od uvođenja vanrednog stanja“

Epidemiolog Kon
Predrag Kon

Samo dan pošto je izjavio da nema druge alternative osim uvođenja policijskog časa, Predrag Kon je izjavio da je Srbija daleko od uvođenja vanrednog stanja, “jer je to procedura”. On ipak kaže da medicinski deo Kriznog štaba neće odustati od onoga šta su i tražili – minimum zatvaranje na sedam dana.

Član kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon juče je izjavio da uvođenje vanrednog stanja nema alternativu, iako bi takva mera bila “ekonomski udar”, jer je najvažnije zaštititi živote. Doduše, Kon nije promenio mišljenje ali je danas za TV “Prva” rekao da smo ipak daleko od toga.

Proaktivno treba raditi, mi smo do sada kasnili oko dve nedelje. Samim tim što nema te operabilnosti da se odmah može reagovati. Mi smo presudili. Medicinski deo je uradio sve što je trebalo. Mi smatramo da su ovako blage mere nedopustive“, rekao je Kon za TV Prva.

Na pitanje šta će medicinski deo Kriznog štaba tražiti na sledećoj sednici štaba, Kon je rekao da neće odustati od onoga šta su i tražili – minimum zatvaranja na sedam dana, iako je svima jasno da bi tako trebalo da bude i više.

“Normalno da bi policijski čas rešio najbrže, ali znamo da se to neće desiti”, rekao je Kon.

On je dodao da je medicinski deo Kriznog štaba još u novembru tražio najrigoroznije mere, ali da im je rečeno da to ne može da se sprovede bez vanrednog stanja.

Dostava hrane u Nišu