Kompanija „Leoni“ dodelila stipendije mladim Nišlijama

Kompanija “Leoni” potpisala je ugovore o stipendiranju niških studenata, kojima će biti omogućena i stručna praksa, kao motiv da ostanu da rade u zemlji, rekao je dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković.

Od 15 odabranih studenata sedmoro su sa Mašinskog, a po četvoro sa Ekonomskog i Elektronskog fakulteta.

Studenti su imali prilike da se prijave na konkurs, koji je raspisala kompanija, a posle intervjua, odabrano je 15 studenata koji će imati priliku da se upoznaju sa radom u kompaniji “Leoni”.

20 hiljada dnara svakom stipendisti u narednih 10 meseci

Najboljim studentima sa tri fakulteta u Nišu, kompanija “Leoni” dodelila je stipendije. To znači da će narednih 10 meseci kompanija Leoni isplaćivati po 20 hiljada dinara svakom stipendisti.

potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora sa 15 studenata

“Leoni je otvorena za pružanje stručne prakse studentima sa svih fakulteta, vrata su otvorena i za učenike srednjih škola koji žele da upoznaju radno okruženje“, rekla je zamenica generalnog direktora te kompanije, Aleksandra Pešić.

„Saradnja nauke i privrede, odnosno fakulteta i kompanije koja nudi stručna usavršavanja izuzetno je bitna za motivisanje srednjoškolaca da dođu da studiraj, ali i da najbolji ostanu u zemlji i da svoje poslovne ciljeve ostvare u našem gradu, a ne da takve izazove potraže van granica zemlje“, istakao je dekan Elektronskog fakulteta, Dragan Janković.

Potpisivanje ugovora novembra 2017
Potpisivanje ugovora novembra 2017.

Podsetmo, krajem prošle godine kompanija “Leoni” potpisala je saradnju sa Mašinskim, Elektronskim i Ekonomskim fakultetom u Nišu.

U okviru saradnje, pored stipendiranja, predviđeni su i programi stručne prakse, poseta kompaniji, takmičenje u studijama slučaja, predavanja i radionice.

Global Digital Clinik