Kao nekad: Oficirski bal u Nišu (VIDEO)

Oficirski bal, Niš 2017. godine
Oficirski bal, Niš 2017. godine; Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Oficirski bal se ove godine organizuje po četvrti put, nakon što je 2015. godine, na inicijativu komandanta Kopnene vojske, posle 74 godine ova lepa tradicija obnovljena i u garnizonu Niš.

Oficiri će plesati u „Belom holu“ Doma Vojske u Nišu, u sredu 7. marta 2018. od 19 časova.

Kao 1852. godine oficiri plešu u Nišu

Pored umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ na balu će nastupiti i plesna grupa garnizona Niš „Tamo daleko“, Vokalna grupa „Konstantin“ i vokalni solisti Dragoslav Mihajlović – Kanarnac i Jasna Kočijašević.

„Balu će prisustvovati komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić, predstavnici gradskih struktura, pripadnici Vojske Srbije i drugi gosti“, najavljuju u komandi garnizona Niš koja i priređuje tradicionalni Oficirski bal.

Oficirski bal, Niš 2017. godine
Oficirski bal, Niš 2017. godine; Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Podsetimo, prvi oficirski bal održan je 1852. godine, a zasluga za postojanje ovog bala u Srbiji pripada knezu Mihailu Obrenoviću i predstavlja sećanje na oficire Drugog pešadijskog puka knjaza Mihaila i 16. pešadijskog puka Cara Nikolaja drugog Romanova, koji su sa svojim suprugama i devojkama nekada plesali.

A kako je izgledalo prošle godine na Oficirskom balu u Nišu pogledajte u videu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.