Koliko traje dubinsko pranje auta?

Dubinsko pranje

Dubinsko pranje nije novitet na našim prostorima, postoji dugo, ali tek poslednjih godina postaje sve traženije. Razlog tome su dobri rezultati, ali i dosta niže cene za razliku od pre nekoliko godina.

Osobe koje se prvi put susreću sa dubinskim pranjem, često postavljaju pitanje koliko traje dubinsko pranje auta.

Odgovor na ovo pitanje je standardan, zavisi. Nikada ne možemo znati koliko će ceo proces trajati, jer osim samog pranja, potreban je period da se automobil potpuno osuši. To je razlog zašto nije moguće precizirati tačan broj sati.

Takođe, ukoliko je auto previše zapušten i zaprljan, potrebno je više puta ponoviti određene procese, tako da i to produžava vreme trajanja. Saznajte u nastavku teksta kako funkcioniše dubinsko pranje automobila, koliko traje i gde možete zatražiti ovu uslugu.

Zašto praktikovati dubinsko pranje auta?

Pre nego što predstavimo proces pranja, želimo da posvetimo deo ovog članka važnosti mašinskog pranja sedišta i tapacira na automobilu.

Automobil je mesto gde se skupljaju sve prljavštine koje skupite tokom dana na odeći. U autu ste generalno svakodnevno, vozite u odeći u kojoj idete na posao, na trening, u izlazak a zatim sve to prenosite u vaš dom.

Mašinskim pranjem iz sedišta i svih tapaciranih delova izvlači se dubinski sva prljavština i štetni mikroorganizmi. Osim što će na oko biti čistije i imati jasniju boju, enterijer će biti potpuno dezinfikovan. Da li osećate neprijatne mirise dok vozite, i ne znate odakle dolaze? E sada znate, iz dubine sedišta, a nastaju taloženjem prašine i grinja.

Ovakvim tretmanom održavate svežinu enterijera, produžavate vek trajanja svih elemenata i poboljšavate kompletan unutrašnji izgled. Redovnim praktikovanjem naših usluga vrednost vašeg automobila može biti samo veća.

Kompletan proces dubinskog pranja automobila

Kreće se od najviših delova, kako se prašina ne bi spuštala na već oprane delove enterijera. Zato se prvo radi suvo pranje neba, a s’ obzirom da tekstil upija vodu, ne radi se pranje vodom jer može doći do odlepljivanja.

Kompletno usisavanje unutrašnjosti auta je sledeći korak. Industrijski usisivači dolaze sa mnogo različitih nastavaka koji omogućavaju uklanjanje prašine i troškica sa svih mogućih površina i rupica. Samo usisavanje napraviće već veliku razliku u odnosu na početno stanje, ali tu se čišćenje ne završava.

Zatim se prelazi na dubinsko pranje sedišta i gepeka, proces koji će čistoću auta podići na viši nivo. Moderne mašine izvlače sve materije i mirise koji su štetni za materijal, ali i za vaše zdravlje. Tu spadaju grinje, prašina, troškice, neprijatni mirisi, itd. Sve tvrdokorne mrlje i fleke koje ste do sada vešto skrivali, sada će potpuno nestati.

Za potpuni sjaj koji je vaš automobil nekada imao, kvalitetnim sredstvima očistiti kompletnu kontrolnu tablu. To je deo unutrašnjosti na koji najviše obraćamo pažnju, jer u tom pravcu gledamo prilikom vožnje, zato je bitno da se pravilno očisti. Ujedno to je prostor koji se najviše dodiruje i mesto gde se masnoća najviše zadržava i prepoznaje.

Na kraju, ostaje čišćenje manjih elemenata i nepristupačnih delova. Ovaj deo pravi razliku i pokazuje koliko se neko stvarno potrudio da vaš auto izgleda kao nov. Kada se sve lepo očisti i opere dodaju se sredstva za zaštitu delova i materijala. Nakon pranja sledi sušenje.

Koliko traje dubinsko pranje automobila?

Ukoliko do sada niste znali kako izgleda dubinsko pranje automobila, vidite da to nije tako jednostavan proces koji se može završiti za sat vremena. Ako želite da rezultati budu dobri, da vaš auto bude kako nov, proces čišćenja treba ponoviti nekoliko puta.

Vreme potrebno za proces čišćenja i usisavanja je u proseku 2-3h, kada govorimo o iskusnim ljudima koji se ovim poslom bave duži period. Zavisi koliko puta će biti ponovljen proces, zbog stanja zaprljanosti.

Vreme potrebno za sušenje zavisi od vremenskih uslova. Tokom pranja usisivači izvuku veći deo vlage, ali uvek ostane 20-30% koji mora da se osuši prirodnim putem. Sušenje na letnjim temperaturama može trajati do 6h, a na nižim temperaturama i do 24h.

Koju agenciju za dubinsko pranje auta angažovati?

Rezultati mašinskog pranja i ručnog pranja pomoću “štapa i kanapa” ne može se porediti. Ali, nemojte tek tako svakom prepustiti da vam odradi dubinsko. Ne samo da vam enterijer možda neće biti čist, mogu su pojaviti dodatne fleka i neprijatni mirisi ukoliko se šampon ne ispere i osuši lepo.

Posetite sajt skviki.com to je naša preporuka agencija “Skviki” iz Beograda, koja se ovim poslom bavi profesionalno duži niz godina. Na njihovom sajtu možete pogledati šta su do sada radili, slike pre-posle i detaljan cenovnik.