Klub borilačkih sportova „Naisus“ vicešampion Srbije

Klub borilačkih sportova „Naisus“ se ponovo popeo na tron, zauzevši 2.mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije.

Na ovom državnom šampionatu osvojeno je 11 medalja – 5 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane.

Hala „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu je 27.marta ugostila je preko 400 takmičara – kako juniora u borbama, tako i formaša. Takmičenje je okupilo učesnike iz bezmalo 50 ekipa iz cele Srbije.

„Uspeli smo da prošlogodišnji ekipni uspeh ponovimo. Bilans odličja ovog puta bio je 5 zlatna, 4 srebrna i 2 bronzana. Nadamo se da će čelnicima ovi rezultati biti dovoljan dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine“, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a, Milan Anđelković.

Ivi Pejčić ovo je bilo vatreno krštenje jer se po prvi put našla na tatamiju. Nažalost neiskustvo je učinilo svoje i njenu protivnicu nepremostivom preprekom. Jedino je ona učestvovala u borbama. Formaši KBS Naisus-a plasirali su se na 2.mesto u ekipnom plasmanu u A klasi.

Iskusniji takmičari Kluba iskusili su i gorku stranu takmičenja. Kadetkinje (Jelena Stevanović, Lena Veljković i Tašana Petrović) nisu uspele da ponove prethodne rezultate. Jedino je Jelena osvojila bronzu, dok su ostale bez medalja Lena i Tašana u pojedinačnoj konkurenciji. Njihov sinhroni tim okitio se srebrnim odličjem a bolje od njih su bile takmičarke TK Kobra iz Beograda.

Klub očekuje državno prvenstvo za pionire i kadete u borbama. Plan za 03.april tekuće godine se zbog izbora izjalovio. Još uvek se čeka zvanična informacija. Nezvanično se saznaje da bi moglo da se održi u Nišu 17.aprila – dan nakon prvenstva za seniore.