Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila donaciju vrednu 36 miliona dinara: Operacije srca bez reza

klinika za kardiohirurgiju
Foto: Klinika za kardiohirurgiju

Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila je donaciju vrednu 36 miliona dinara kojom će se obezbediti kompletna oprema za video-endoskopske procedure na srcu.

“Ovo je jedan veliki iskorak za našu Kliniku i očekujem da ćemo već za nekoliko meseci početi da radimo prve operacije “bez reza””, izjavio je direktor ove klinike dr Dragan Milić i pojasnio da će donatori nabaviti endoskopski stub, instrumente za minimalno invazivne procedure i pneumatsku ruku vrhunskih svetskih proizvođača ove opreme.

Donaciju je obezbedila humanitarna hrišćanska organizacija iz SAD čiji su predstavnici Dženifer i Čad Grifits istakli da je njihova jedina želja da pomognu srpskom narodu i da je donacija bezuslovna.

“Naročito me raduje što će naše mlade kolege imati mogućnost da se edukuju u najvećim zdravstvenim centrima u svetu”, dodaje doktor Milić i otkriva da će se za ovu proceduru obučiti tim lekara koga čine hirurzi Aleksandar Kamenov i Vladimir Stoiljković, anesteziolozi docent Mlađan Golubović i dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarka Jelena Marinković.

Global Digital Clinik