Klinika za kardiohirurgiju u Nišu dobila donaciju: 300.000 evra za opremu za minimalno invazivne procedure

Foto: Dr Dragan Milić

Direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu doktor Dragan Milić kaže da je ova klinika dobila donaciju u vrednosti od 300.000 evra, a da će taj novac biti opredeljen za kupovinu opreme za minimalno invazivne procedure.

Milić navodi da donacija podrazumeva “obezbedjivanje video-endoskopskog stuba, jednog od najboljih na svetu (čuvene japanske kompanije Olympus u 4K rezoluciji), kompletan set hirurških instrumenata neophodnih za najkomplikovanije procedure nemačkog proizvodjača Fehling i pneumatsku ruku proizvodjača Aesculap”.

“Ugovor o donaciji potpisaćemo sa najvećom Američkom humanitarnom hrišćanskom organizacijom naredne nedelje u Nišu”, naveo je Milić.

Dodaje i da je određena ekipa sa klinike koju čine mladi ali prekaljeni kardiohirurzi dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, anesteziolozi doc dr Mlađan Golubović i dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarke koje će predvoditi Dijana Popović.

“Oni će već u junu mesecu otići na edukaciju u najeminentniji kardiohirurški centar u Berlinu a nakon toga, do kraja godine i u najpoznatiji kardiohirurški centar u SAD. Srećan i ponosan što počinje nova era u razvoju kardiovaskularne hirurgije u Nišu koja će biti od nemerljivog značaja za naš grad i naše pacijente. Budućnost je počela”, zaključio je Milić.

Podsetimo, Milić će na predstojećim lokalnim izborima u Nišu predvoditi Grupu građana “Dr Dragan Milić”.

Global Digital Clinik