Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju KC Niš izlazi iz kovid sistema

Klinika za pulmologiju

Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju otpustila je poslednje pacijente kod kojih je registrovan korona virus.

Poslednjih 5 pacijenata otpušteno je danas. Tako je Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju ispunila uslove da izađe iz kovid sistema.

Nakon dezinfekcije ova klinika će se vratiti redovnom radu. Pacijenti kojima je potrebna fizikalna terapija mogli bi biti primljeni krajem sledeće nedelje.

Epidemiološka situacija u Nišu, kao i u skoro celoj zemlji je povoljnija. Međutim, stalno se apeluje na poštovanje mera. „Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou. To su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih“, rekao je nedavno epidemiolog Tiodorović.

Infektivna klinika takođe je zatvorena za pacijente koji moraju biti hospitalizovani, i privremeno će funkcionisati kao ambulanta. Pacijenti koji su bili u ovoj bolnici, upućeni su na kućno lečenje, prenose mediji. S obzirom na smanjenje obima posla, smanjiće se i broj medicinskog osoblja, te će mnogima ovo biti prilika za predah nakon pet meseci.

Smanjen broj pregleda u kovid ambulantama u Nišu

 

Global Digital Clinik