Klinički centar u Nišu dobio dva mobilna inkubatora

KC Niš dobio dva mobilna inkubatora
KC Niš dobio dva mobilna inkubatora; Foto: KC Niš

Klinički centar u Nišu od danas je “bogatiji” za još dva mobilna inkubatora, od kojih će jedan biti smešten na Odeljenju za neonatologiju Ginekološko- akušerske klinike, a drugi na Odeljenju intenzivne nege, Klinike za dečije interne bolesti.

Donacija kompanije za najmlađe pacijente
Uručenje donacije za najmlađe pacijente

Inkubatore je donirala kompanija „Tami Trade“za šta je izdvojila oko 1,6 miliona dinara.

Trenutno, niški Klinički centar sada ima četiri ovakva uređaja, što će, prema rečima nadležnih znatno unaprediti rad i uslove na klinikama koje se brinu o zdravlju najmlađih pacijenata i omogućiti transport svih prevremeno rođenih mališana na jugu i jugoistoku Srbije, kada to bude bilo potrebno.

Donacija kompanije za najmlađe pacijente
Mobilni inkubator za najmlađe pacijente; KC Niš sada ima četiri ovakva inkubatora; Foto: KC Niš

“Ova donacija je značajna jer se uskoro u našem gradu otvara prvi i jedini dečiji Urgentni centar u Srbiji, a u kome će biti zbrinjavani svi pacijenti starosti do 18 godina. Sada, pored jednog mobilnog inkubatora i vozila za tu posebnu namenu, koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde i jednog koji smo takođe dobili putem donacije, sa ova nova dva, bukvalno moći da rešavamo sve kritične situacije kada moramo da transportujemo životno ugrožene bebe iz bilo kog mesta do naše Klinike i to za najkraće moguće vreme”, istakao je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

On je apelovao i na ostale niške uspešne privrednike da se priključe i slede ovakve primere.