Za vikend druženje sa konjima u Čairu

Druženje sa konjima i humanitarna akcija Udruženja ZOO Planet

Udruženje ZOO Planet iz Niša organizuje akciju druženja sa životinjama i jahanja konja u parku Čair, u nedelju, 13. maja (kod Dečijeg centra) od 11 do 18 časova.

Cilj akcije je da se deca zbliže sa životinjama na najneposredniji način, ali i da se prikupi prilog za obezbeđivanje hrane i prostirke za životinje, zbog čega će u subotu 12. maja ugostiteljski objekat “Soho House” u neposrednoj blizni parka Čair učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji.

“Deo od naručene kafe u Soho House caffe-u namenjen je za obezbeđivanje neophodne hrane i prostirke za naše stanare Zoo Kutka. Povedite drugare i Vaše ljubimce i uživajte u prijatnom pet friendly ambijentu i učinite dobro delo!”, kažu iz Udruženja ZOO Planet.

Podsetimo, u selu Kamenica, nadomak Niša, već četiri godine postoji ZOO Kutak, u kome ljubitelji životinja i prirode potpuno besplatno mogu da provedu svoje slobodno vreme.

Otvoren je 2013. godine sa idejom da deca i odrasli, u najpribližnije prirodnom okruženju, upoznaju različite vrste iz životinjskog sveta.

Druženje sa konjima i humanitarna akcija Udruženja ZOO Planet
Druženje sa konjima i humanitarna akcija Udruženja ZOO Planet

Da bi sve bilo kako jeste, ZOO Kutak iziskuje mnogo posla i ulaganja. Uređenje prostora, održavanje higijene i nega stotinak životinja je na volonterima udruženja koji ovde rade mimo redovnog posla ili studiranja.

Vrata ZOO Kutka su tokom vikenda širom otvorena za posetioce.

Global Digital Clinik