KLER: Pantelej i Palilula dobijaju nove drvorede i parkove

kler
Foto: Ilustracija

Prema najavama Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, nekoliko ulica u niškim opštinama Pantelej i Palilula dobiće drvorede, a biće izgrađeni i parkovi.

Ako je suditi po najavama, 252 sadnice biće raspoređene u opštinama Pantelej i Palilula, rekla je Ana Radovanović iz KLER-a.

Ukupno 252 sadnice biće raspoređene u ove dve opštine, a Ana Radovanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) rekla je na sednici Gradskog veća da će novo zelenilo, između ostalih, dobiti Mokranjčeva i Bulevar Svetog Pantelejmona.

Ona je kazala da je u planu da se prvo „radi“ u opštini Pantelej, odnosno u novom naselju, gde je planirana sadnja drvoreda, linijskog zelenila, kao i dve manje parkovske površine.

Ona je istakla da je projekat odobren za sufinansiranje kod Ministarstva životne sredine, a da su lokacije određene na osnovu potreba i glasova stanovništva.

Podsećamo, da je zbog velike zagađenosti vaduha u Nišu, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, osim subvencija za zamenu ložišta, opredelilo je 3,64 miliona za pošumljavanje i ozelenjavanje.