KKK “Nais” u Jagodini: Podrška lokalnih samouprava košarki u kolicima

kkk nais
Miodrag Krstić, igrač KKK Nais

KKK “Nais” igra u Jagodini protiv KKK “Soko”. Organizatori utakmice su Grad Jagodina, Jagodinski sportski savez, Savez košarkaša u kolicima Srbije i KKK „Nais“.

Iako se prethodna sezona odužila zbog pandemije izazvane korona virusom, košarkaši u kolicima se pripremaju za narednu sezonu. Lokalne samouprave širom Srbije rado prihvataju domaćinstvo utakmica košarke u kolicima, bilo da su takmičarke ili prijateljske. Čast da ugosti košarkaše u kolicima ove subote ima Jagodina.

Nišlijama je na megdan izašao KKK „Soko“, klub koji je formiran početkom maja prošle godine. KKK „Soko“ je do sada bio aktivan u basketu 3×3, a od ove sezone će učestvovati u Prvoj ligi Srbije. Sastavljen je od igrača višestrukog šampiona Srbije, KKK „Singidunum“, a predsednik tog kluba je i doajen košarke u kolicima, mr Veselko Plazačić, pukovnik u penziji.

„KKK „Singidunum“ može da napravi dva tima da budu šampion i vicešampion države. Oni su naši sportski prijatelji i puno su pomogli našem klubu. Prvi čovek KKK „Singidunuma“, legendarni kapiten reprezentacije, neponovljivi Željko Ćirković, nesebično nam pomaže savetima, kako za trening, tako i za organizaciju kluba. Pukovnik Plazačić je bio član čuvenog tandema „tornjeva blizanaca“ Ćirković – Plazačić, noćne more svake zonske odbrane na našim parketima. Prepuštamo u Jagodini ulogu favorita timu iz prestonice“, u jednom dahu je objasnio igrač KKK „Nais“, Miodrag Krstić.

Jagodincima KKK „Nais“ predstavlja svog „internacionalca“, Turčina Ovunča Erdevičilera

On se nalazi na dužoj Erasmus Plus akademskoj razmeni na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ovaj mladi naučnik sa Ankara univerziteta je pre nedelju dana zadovoljio ukuse šefa stručnog štaba KKK „Nais“, Miljana Hadžovića, sa 11 poena. Njegov zadatak Jagodini je da bude graditelj igre – „plejmejker“.

„Niš je fenomenalan grad, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu ozbiljna visokoškolska institucija. KKK „Nais“ je najinkluzivniji sportski kolektiv za koji znam, a košarka u kolicima postaje moj život. „Naisovci“ su me primili u klub na takav način da imam osećaj da sam godinama deo tog projekta. Trener Hadžović mi je odredio ulogu nosioca igre u Jagodini. Videćemo ishod, uvežbavali smo neke akcije, pripremni je period, greške nisu skupe.“ – zadovoljno opservira mladi intelektualac iz Turske.

Inicijativa za ovu utakmicu je krenula od poznatog jagodinskog sportiste i sportskog radnika, Nemanje Ivanovića, inače bivšeg studenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

„Tokom svog petogodišnjeg studiranja na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu imao sam sjajnu instruktažu na nekoliko predmeta koji obrađuju problematiku fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom. Master rad sam odbranio iz te oblasti, a saradnja sa fakultetom se i sada nastavlja. Dolazak košarkaša u kolicima u Jagodinu i odigravanje ove utakmice je početak organizacije mnogih događaja iz sporta sa invaliditetom. Želimo da osobe sa invaliditetom, stanovnici Jagodine i okolnih mesta, budu informisani „iz prve ruke“ o mogućnostima za sport i rekreaciju. “ – rekao je Nemanja Ivanović.

Global Digital Clinik