KKK Nais krenuo pobedom na turniru Trofej GO Crveni Krst

KKK Nais
KKK Nais

U okviru tradicionalnog turnira “Trofej GO Crveni Krst” ekipa KKK Naisa pobedila je ekipu KKK Mege Despot rezultatom 48:31. Najefikasniji kod Nišlija i ujedno najbolji igrač meča je bio centar Nemanja Tadić sa 18 poena i 12 skokova. U borbenoj ekipi KKK Mega Despot najefikasniji Nemanja Vukašinović sa 11 poena.

Utakmica tradicionalnih rivala je bila zanimljiva od prvog podbacivanja koje je izveo većnik Milomir Blažević. Početnu četvrtinu je dobio klub iz Beograda, ali je na poluveremenu KKK Nais imao prednost od 6 poena (25:19). KKK Nais je „dodao gas“ u trećoj četvrtini posle koje je prednost povećana na 18 poena (41:23). U poslednjoj četvrtini utakmica je izgubila na intezitetu,te je dato samo 15 poena, uz minimalnu prednost KKK Mega Despot (8:7), za konačnih 48:31.

KKK Nais
KKK Nais

„Čestitam ekipama na borbenosti, utakmica je bila prava ligaška, čvrsta, borbena, brza, atraktivna i pristojno efikasna. Bilo je dosta grešaka i promašenih šuteva na obe strane. Iskoristili smo dominaciju u skoku koju smo inicijalno imali. Zadovoljni smo kako smo rezultatski počeli turnir „Trofej GO Crveni Krst“ – rekao je trener i generalni sekretar KKK Nais, Ivan Popović.

Stručni štab KKK Mega Despot smatra da je dominacija KKK Nais u skoku postojala, ali da je uzrok poraza loš procenat šuta ekipe iz prestonice Srbije.

„Očekivali smo da KKK Nais bude uspešniji u skoku, imali su ih 8 više. Glavni uzrok našeg poraza je naš katastrofalan šut iz igre (28%), dok je naš rival bio znatno uspešniji (48%), na gotovo identičnom broju pokušaja šuta. Čestitam ekipi KKK Nais na pobedi, a mojim igračima na borbi. Zahvaljujem se na gostroprimstvu. KKK Nais je vremenom razvio sjajan odnos sa lokalnom samoupravom, uzor su svima.“ – rekao je trener i igrač KKK Mega Despot, Milan Zelen.

Nakon uspešne sezone u Balkanoj ligi, Nišlije će „Trofej Crveni Krst“ će nastaviti u junu kada će im rivali biti ekipa KKuK Tugar iz Paraćina. Treba naglasiti da se ova utakmica se boduje za Ligu košarkaša u kolicima Srbije (LKKS) koja se nastavlja u julu.

Gradska opština Crveni Krst već dve godine zaredom organizuje turir “Trofej Crveni Krst” i uspešno prezentuje košarku u kolicima. Ove godine turnir je svečano otvorio većnik za sport pri Gradskoj opštini Crveni Krst, Milomir Blažević, koji nije krio zadovoljstvo slikom u OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljenje „Branko Bjegović“.

KKK Nais
Otvaranje turnira “Trofej Crveni Krst”

„Meni je čast kao većniku za sport pri GO Crveni Krst da jedan sportski kolektiv kakav je KKK Nais trenira na teritoriji naše opštine. Sa ponosom mogu da kažem da sarađujemo od 2019. godine i da se ta saradnja kreće uzlaznom linijom. Ovogodišnji turnir je organizaciono prevazišao prošlogodišnji, potrudićemo se da naredni bude međunarodnog karaktera. Naša opština je uvek tu za sportiste i osobe sa invaliditetom.“ -rekao je većnik za sport, Milomir Blažević.