Kineski investitori zaintersovani za gajenje lekovitih biljaka u Nišu

Kineski ambasador u poseti Nišu
Kineski ambasador u poseti Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima sastao se u Gradskoj kući sa kineskom delegacijom koju je predvodio Njegova Ekselencija Ambasador Narodne republike Kine u Srbiji Li Mančang.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima uspostavljanja saradnje Grada Niša i kineskih investitora, a ujedno su predstavljeni i potencijali Niša, kao i projekti koji su trenutno u fazi realizacije.

Prijateljske odnose iskoristiti za jačanje saradnje

Njegova Ekselencija Ambasador Li Mančang istakao je veliko zadovoljstvo što je već treći put u zvaničnoj poseti Gradu Nišu.

On je napomenuo da postoji nekoliko projekata na kojima može da se uspostavi saradnja, poput deponije, gajenja kineskih lekovitih biljaka.

„Sa kineske strane postoji velika zainteresovanost, ali ovo je početak i moramo da radimo korak po korak. Duplo više kineskih turista od januara prošle godine je posetilo Srbiju, očekujem da taj broj bude i veći. S tim u vezi vode se razgovori o uspostavljanju nove direktne linije sa Kinom, od Pekinga do Beograda. Naši prijateljski odnosi treba da nam pomognu da još bolje sarađujemo u svim oblastima“, rekao je Mančang.

Gradonačelnik Niša ovom prilikom istakao je da je ovakva radna poseta izuzetno značajna za naš grad i da postoje mnoge oblasti u kojima može doći do uspostavljanja saradnje.

On je posebno naglasio da bi za grad bi bilo posebno značajno ukoliko bi neki od kineskih investitora bio zainteresovan za deponiju Keleš.

„Niš je raskrsnica nekoliko koridora koji spajaju Crno, Mramorno, Egejsko i od kraja ove godine i Jonsko more i s tim u vezi Niš je centar ovog dela Balkana i verujem interesantan za mnogobrojne investitore i naše kineske prijatelje.“, rekao je gradonačelnik Niša.