KBS Naisus: Jelena 16. na Evropskom i dve medalje na Balkanskom šampionatu

Teodor Mitić
KBC Naisus

Klub borilačkih sportova „Naisus“ učestvovao je na Evropskom i Balkanskom šampionatu.

 Na Evropskom prvenstvu je Jelena osvojila 16.mesto. Dok su na Balkanskom prvenstvu su se medaljama okitili Tašana Petrović i Teodor Mitić.

U Portugalu je od 19. do 21.novembra održano 15.Evropsko prvenstvo u formama. Seiksal je ugostio preko 400 najboljih evropskih formaša. U sklopu Tehničke reprezentacije Srbije našla se i Jelena Stevanović.

Veoma sam zadovoljna što sam nakon Balkana stupila na stepenik više. Samo nastupiti rame uz rame sa najkvalitetnijim takmičarima Evrope je veliki uspeh. Želja da se nađem među 8 najboljih u finalu nije bila dovoljna. Sigurna sam da bi makar malo bolje bila kotirana da su trener ili Uroš Mitrović krenuli jer je i trebalo. Ali sam dostigla mesto, poput trenera na njegovom Evropskog šampionata u Đenovi (Italija) 2011.god. – rekla je uz osmeh Jelena Stevanović.

 

U okviru Tehničke reprezentacije Srbije našla se samo Jelena Stevanović. Iako je bilo u planu da se na spisku putnika nađu i Nebojša Anđelković i Uroš Mitrović, to se nije desilo. Nedovoljna ažurnost čelnika TAS je direktno uticala na izostanak odličja sa prvenstva starog kontinenta. Najveću šansu bi imalo seniorski muški tim preko 30 godina. U istom su trebali da nastupe Branislav Kuruca, Nebojša Anđelković i Kosta Todorović. Nažalost se nastavlja serija reprezentativnih neuspeha na velikim takmičenjima i diskriminacija svih koji se bave formama u Srbiji.– rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Pored Evropskog, ove godine je održan i Balkanski šampionat. Domaćin je ovoga puta bio glavni grad Rumunije – Bukurešt. Učestvovalo je preko 500 takmičara iz Albanije, BiH, Bugarske, Moldavije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i Crne Gore.

Srbija je nastupila sa samo 11 takmičara, među kojima je bilo i troje iz KBS Naisus-a, a postignut je sledeći rezultat:

  • Lena Veljković – 5.mesto,
  • Teodor Mitić – srebrna medalja,
  • Tašana Petrović – zlatna medalja.

 Ovo mi je prvo Balkansko prvenstvo i veoma sam srećan što sam uopšte dobio priliku da se borim. Startovao sam pobedom nad Reljom Komatinom (Crna Gora). Dobio sam ga rezultatom 24:18, iako je vodio skoro dve runde. U polufinalu sam se sastao sa David Neprii (Moldavija). Bez većih poteškoća sam uspešno okončao meč rezultatom 39:26U finalu sam se okušao sa Leonard Cocirla (Moldavija). Međutim njegovo iskustvo je bilo presudno i dobio me 13:29, te sam se okitio srebrom. – rekao je zadovoljno viceprvak Balkana – Teodor Mitić.

 

Nakon Lene i Teodora, nastupila je i Tašana. Bez imalo sumnje i bojazni, stupila je sigurno na tatami i dala sve od sebe.

Nekako sam imala dobar predosećaj i veliko samopouzdanje pred finalni meč. Lenino 5.mesto a posebno srebro Teodora, dalo mi je dodatni motiv. Clara Bucur (Rumunija) predstavljala je poslednju prepreku za osvajanje zlatne medalje. Smogla sam snage da preokrenem rezultat u svoju korist i pobedila je sa 9:7. Zlatno balkansko odličje će mi biti samo motiv više za dalji napredak a samim tim i buduće uspehe. – rekla je zadovoljno Tašana Petrović – balkanski šampion.

 

 

 

U narednom periodu, Klub očekuje 1.klupsko prvenstvo bivše Jugoslavije. Biće održan u Beogradu a planiran je za 5.decembar tekuće godine.