Kako urediti stan za izdavanje

stan na dan

Razvoj turističke ponude u Srbiji i sve veći broj posetilaca koji dolazi da vidi lepote naše zemlje uneo je mnoge novine i dodatne opcije u sve delove turizma.

Među najboljim primerima navedenog se nalazi razvoj smeštajne ponude, koji se kreće kako u kvantitetu, tako i u kvalitetu. Osim standardnog hotelskog smeštaja, turistima u Srbiji je odnedavno na raspolaganju i apartmanski smeštaj, takozvani stanovi na dan. Reč je o smeštajnim jedinicama koje se nalaze u stambenim zgrada ili vilama, koji su uređeni po principu stambenih objekata koji imaju više prostorija, sve potrebne elemente i aparate, te su pogodni i za duže boravke. Ono što je njihova velika prednost jesu i vrlo pristupačne cene zakupa, te se turisti sve više opredeljuju za ovaj vid smeštaja. Zahvaljujući tome, izdavanje stanova na dan postao je vrlo unosan biznis, koji vam se već kroz godinu ili dve može u potpunosti isplatiti. U nastavku našeg teksta pronaći ćete savete za to kako da najbolje opremite svoje prostore za izdavanje i tako pokrenete vrlo kvalitetan posao.

Šta treba da sadrži kvalitetan stan za izdavanje

Ukoliko posedujete stambeni objekat koji biste želeli da izdajete, prvi cilj koji sebi treba da postavite jeste taj da gostima ponudite prostor koji će od njih stvoriti vaše postojane klijente, u koji će se rado vraćati. Do toga ćete doći pre svega svojom gostoprimljivošću i ljubaznošću, koja je prvi korak u stvaranju svih odnosa tipa vlasnik – kupac. Sledeća, možda još važnija, stavka jeste da gostima ponudite sve ono što biste očekivali da imate u svom domu. Pođite od toga da treba da stvorite prostor u kome biste se vi osećali prijatno i u kojem biste rado boravili. To je sigurna garancija da ćete stvoriti zadovoljne goste.

izbor stana na danKada je reč o konkretnim detaljima koje bi delovi vašeg stana trebalo da poseduju, predlozi su sledeći:

  • Dnevni boravak – glavna prostorija u stanu treba da bude prijatna i komforna, sa prostranim ležajem i dovoljno prostora za kretanje. Na atmosferu pozitivno utiču sitnice i detalji, kao i svetle boje stana, a ovakve pojedinosti učiniće da se vaš smeštaj istakne od drugih i lakše osvoji goste.
  • Spavaća soba – najvažnija prostorija za odmor mora da poseduje udoban ležaj, koji će gostima pružiti prijatan san. Dodatni plus je ukoliko spavaća soba poseduje i dodatni krevet, a ponudu možete upotpuniti i ukoliko porodicama obezbedite krevetac za bebe.
  • Kupatilo – prostorija koja treba da odiše čistoćom i čija higijena mora biti dovedena do perfekcije. Ovome će posebno doprineti kvalitetan, nov i moderan kupatilski nameštaj i sanitarije. Ovo će doprineti lakšem održavanju kupatila i znatno povoljnijem estetskom doživljaju gostiju.
  • Dodatne pogodnosti – ono što itekako doprinosi pozitivnom utisku jesu dodatne pogodnosti koje ćete obezbediti svojim gostima. Među njima su: stabilna internet konekcija, televizija i kablovski kanali, uređena terasa ili luksuzne pojedinosti, kao što su đakuzi kade i saune.

najbolje destinacije za izdavanje stanovaNajbolje lokacije za izdavanje stanova na dan

Ukoliko još uvek niste kupili nekretninu za izdavanje i razmišljate koja je lokacija najisplativija za ovakvu vrstu posla, za vas smo, na osnovu iskustva u izdavanju apartamana, izdvojili najbolje lokacije. Na prvom mestu najboljih destinacija za izdavanje stanova su svakako veliki gradovi u Srbiji. Stan na dan Niš, Beograd i Novi Sad predstavljaju kategorije koje su tražene tokom čitave godine i ne zavise od konkretnog trenutka. Razvijenost industrije i privrede, te velika koncentracija ljudi koja kroz najveće gradove prolazi utiču na stalnu potražnju stanova i ove destinacije čini savršenim mestom za pokretanje biznisa.

Pored ovoga, izuzetno isplativ prostor jesu destinacije poput Zlatibora, Kopaonika, Fruške gore. Planine su pretvorene u destinacije koje su pogodne za odmor u bilo koje doba godine, što je dovoljna garancija da će vaši stanovi na ovim prostorima uvek imati veliki broj gostiju. Pored toga, odličan izbor su i banje u Srbiji. Vrnjačka, Soko i Prolom Banja su destinacije koje se mogu pohvaliti vrlo razvijenom i specifičnom ponudom, koja privlači veliki broj turista. Zahvalljujući lekovitim izvorima, banje poseduju standardne goste, što je velika prednost prilikom izdavanja smeštaja.

Nadamo se su naši savete bar delimično uspeli da vam pomognu u stvaranju savršenog prostora za izdavanje ili pak da vas zainteresuju da razmislite o ovoj opciji kao o mogućem biznisu kojim biste mogli da se bavite. Stan na dan je nesumnjivo sadašnjost i budućnost kada je reč o turizmu u Srbiji i kako vreme bude odmicalo biće sve prihvaćenija i kvalitetnija opcija, tako da svi koji su u mogućnosti treba da razmisle o ovome i bez stega se upuste ovaj u vrlo unosan biznis.