JPU “Pčelica” unapređuje rad svojih vaspitača i stručnih saradnika

JPU
Foto: JPU "Pčelica"

Vaspitači i stručni saradnici JPU “Pčelica“ Niš u proteklih godinu dana završili su obuku u okviru projekta UNICEF-a „Rane intervencije“.

Nakon dobijenih sertifikata za rad sa decom, JPU “Pčelica” je od UNICEF-a dobila donaciju. Ona obuhvata opremu i didaktička sredstva za potrebe ranih intervencija. Rad vaspitača zasnivaće se i na ranom prepoznavanju rizika po zdrav razvoj, i teškoća u razvoju dece ranog uzrasta.

„Vaspitači i stručni saradnici su zahvalni UNICEF-u, jer će sada biti olakšan rad sa decom suočenom sa razvojnim teškoćama, kašnjenjem ili invaliditetom. Rano prepoznavanje i procena potreba za podrškom kod dece sa razvojnim teškoćama pomažu u obezbeđivanju odgovarajućih ranih intervencija“, izjavila je direktorica ove ustanove.

JPU "Pčelica"
Foto: JPU “Pčelica”

Potencijal za razvoj mozga je najveći u prvim godinama života. Istraživanja pokazuju da podrška u ranom detinjstvu najviše koristi najugroženijoj deci i zato je važno da se kroz postojeće sisteme i unapređene usluge prepoznaju potrebe svakog deteta i da se obezbedi sva podrška potrebna za optimalni razvoj. Zato je uloga vaspitača u radu sa
ovom decom od izuzetne važnosti za njihov dalji razvoj i snalaženje u društvu.

Razvoj deteta: Da li primenjujete savete stručnjaka ili slušate starije?

Dostava hrane u Nišu