Još jedna šansa izvođačima, nastavljaju se radovi na Trgu Kralja Milana

radovi na trgu
Foto: Naissus Info

Iako je početkom marta najavila da će ugovor sa firmom „Bauvezen“, koja izvodi radove na Trgu Kralja Milana biti raskinut, gradonačelnica Dragana Sotirovski se po svemu sudeći predomislila. Naime, ona je na svojoj zvaničnoj FB stranici objavila da će firmi „Bauvezen“ dati šansu jer im nije u interesu  da traže novog izvođača, već da Trg završe što pre.

Početkom marta ugovor sa firmom „Bauvezen“, je prema tadašnjim navodima bio pred raskidom. Gradonačelnica Dragana Sotirovski tada je za TV „Zona plus“, navela da će ugovor biti raskinut zbog kašnjenja radova. Tada je rekla i da će biti naplaćene bankarske garancije i izabran novi izvođač.

Međutim, juče je na zvaničnoj Fejsbuk stranici gradonačelnice objavljeno „da im nije u interesu da traže novog izvođača, već da Trg završe što pre“.

„Interes grada je završetak Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta što pre, a ne prekid radova kada su u pitanju rokovi za završetak tih radova i razgovora koje sam obavila sa vlasnikom preduzeća koje izvodi radove na Trgu“ , napisala je Sotirovski.

Firma iz Lazarevca „Bauvezen“ počela je sa radovima sredinom 2019. godine, pošto su dobili posao na tenderu. Rok za završetak rekonstrukcije je bio još 2020. godine, ali je produžen, pa Sotirovski ističe da je sada vlasnik obećao da će radovi biti završeni u roku.

„Dali smo im šansu, jer nam nije u interesu da tražimo novog izvođača već da Trg što pre završimo. Ako bi ugovor sada bio raskinut, Grad Niš bi ušao u proceduru za izbor novog izvođača čime bi vreme uređenja Trga bilo dodatno produženo“ navodi se na zvaničnom FB profilu gradonačelnice.

Novi rok za završetak radova je 31.maj. Ako do tada radovi na Trgu ne budu završeni, Grad Niš pustiće bankarsku garanciju u vrednosti od 50 miliona dinara, jer je dogovor da više neće biti produženih rokova.