Još jedan protest u naselju Brzi Brod zbog izgradnje dalekovoda

Grad Niš
Foto: Naselje Brzi Brod FB

Meštani Brzog Broda ponovo su se okupili i protestovali zbog izgradnje dalekovoda u tom naselju. Više od 1.000 meštana izašlo je na ulice, a ovog puta blokirali su Bulevar svetog cara Konstantina na jedan sat.

Građani su na protestu predložili da se gradi podzemni dalekovod umesto nadzemnog dalekovoda, koji bi prolazio pored njihovih kuća, igrališta i crkve.

Na protestu rečeno je da su stanovnici Brzog Broda poslali pismo i slike predsedniku Aleksandru Vučiću. Takođe, oni su zakopali rupu koja je otkopana za postavljanje prvog stuba dalekovoda i tu postavili drveni krst.

Foto: Naselje Brzi Brod FB

Na prethodnom protestu nosili su smrtovnice na kojima je pisalo da je „dalekovod“ sahranjen, ali da ožalošćenih nema.

U saopštenju EMS-a je navedeno da je izvođačima radova i predstavnicima tog preduzeća prilaz parcelama bio zagrađen vozilima, a izvođačima radova je rečeno da će, ukoliko se pokuša nastavak radova, biti isceniran i incident za koji će biti okrivljen EMS, prenosi Danas.

„Najavljeno je i masovnije izvođenje žena i dece, vezivanje za dalekovodne stubova, a čule su se i pretnje o postavljanju eksploziva na mestima gde bi trebalo da se nalaze dalekovodni stubovi“, navedeno je u saopštenju.