JKP “Naissus”: Voda sa česme na Trgu ispravna za piće

jkp naissus
Foto: Naissus.info, arhiva

 

Iz JKP “Naissus” obaveštavaju da je nakon neophodnih sanitarnih ispiranja, uzorkovanja vode i laboratorijske analize njene ispravnosti, voda sa česme na Trgu Kralja Milana ispravna za piće.

Iz  JKP „Naissus“ podsećaju da su pre nedelju dana u rad pustili 19 javnih česama na teritoriji grada.

Dodaju da su aktiviranju česama punim kapacitom, prethodili radovi na popravci oštećenja, zameni slavina i čišćenju slivnika na svim lokacijama. Obavljena su i neophodna sanitarna ispiranja, uzorkovanja vode i laboratorijske analize njene ispravnosti.

“Voda sa česme na Trgu Kralja Milana, nakon dobijenih rezultata analiza, koje spovodi laboratorija JKP „Naissus“ Niš a potvrđuje Institut za javno zdravlje Niš, pokazaje da je voda kvalitetna i ispravna za piće”, saopštavaju iz Vodovoda.

Za razliku od česme na Trgu, navode da voda sa Trebinjske česme nije za piće, ali da  može da se koristi kao tehnička i za osvežavanje.

Kada je reč o česmi na Trgu Pavla Stojkovića navode da je “zamenjena slavina usled nasilnog fizičkog oštećenja i sada može nesmetano da se koristi voda za piće sa točionog mesta”.

Iz Vodovoda apeluju na građane da racionalno koriste vodu, da ne zalivaju bašte i hlade dvorišta jer iako je, kako navode, ima dovoljno, ona je “ipak ograničenog kapaciteta i vrlo dragocena”.