Konferencija „Devojke koje menjaju sve(t)“ u Naučno – tehnološkom parku

Devojke koje menjaju sve(t)

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja i Naučno – tehnološkim parkom u Nišu organizuje konferenciju „Devojke koje menjaju sve(t)“.

Cilj konferencije je osnaživanje mladih dama da istraju u izazovima, ali i skretanje pažnje na prisutne probleme.

Kroz ovu konferenciju želimo da osnažimo mlade dame, ono što je takođe važno jeste to da želimo da javnosti predstavimo prave liderke i da neke druge mlade dame motivišemo da krenu stopama naših govornica”, izjavio je Jovan Milić, ispred Kancelarije za mlade Grada Niša.

On je dodao da je veoma  važno da sve one znaju da smo svi uz njih i da smo tu da zajedno prevazilazimo izazove. Rodna ravnopravnost je važna, ali ne samo na papiru, važno je da ono što je napisano i primenjujemo.

U okviru konferencije biće održana dva panela i motivaciono predavanje iznenađenja. U okviru prvog panela „Kako ostvariti svoje snove?“, govoriće uspešne mlade dame, dok će u okviru drugog panela „Kako sprečiti nasilje nad ženama?“ govoriti Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu, Marija Gojković, književnica, Snežana Lazić, novinarka RTV Belle Amie,  ali i predstavnice Psihološkog savetovališta za studente.

„Veoma je važno da od početka obrazovanja devojčice znaju da mogu da se ostvare u bilo kojoj oblasti rada za koju se odluče, da ne odustaju od svojih snova, već da se znanjem i uspehom bore protiv stereotipa i nametnutih rodnih predrasuda“, izjavila je direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić.

“Brojne su devojke iz našeg grada čijim se uspesima ponosimo. Zadatak svih nas je i da pojačamo napore u borbi protiv nasilja nad ženama, da žrtvama pružimo podršku, da im verujemo. Zato je važna edukacija i da više govorimo o tome, da ih ohrabrimo da ako trpe bilo koji vid nasilja to prijave i zatraže pomoć i zaštitu“, zaključuje Šćekić.

Ulaz na konferenciju je slobodan uz prethodnu prijavu na mejl adresu: kzm.nis@gmail.com ili na sajtu.

Paralelno sa održavanjem konferencije u holu Naučno – tehnološkog parka biće održan i mini sajam, gde će biti predstavljeni unikatni proizvodi koje proizvode dame iz Niša.