JKP “Mediana” kupuje 32 električna bicikla za domaćine kvartova – vrednost nabavke 2,5 miliona dinara

Foto: Pixabay, ilustracija

JKP Mediana će za domaćine kvartova u Nišu, koji su inače zaposleni u ovom preduzeću, kupiti 32 električna bicikla. Vrednost nabavke procenjena je na 2,5 miliona dinara.

Domaćini kvartova, su inače zaposleni u JKP Mediana, a njihov zadatak je da brinu o higijeni, zelenilu i mobilijarima u gradu.

Direktor JKP Mediana Ivana Mihajlović, nedavno je izjavio da su domaćini kvartova već  raspoređeni na svoje pozicije i da prijavljuju probleme.

“Mi smo već krenuli sa funkcionisanjem po principu kvartova. Domaćini kvartova su već raspoređeni na svoje pozicije. Krenulo je međublokovsko uređenje na teritoriji čitavog grada. U narednom periodu biće i malo većih akcija za pojedine delove grada gde smo uočili da postoje neke anomalije po pitanju komunalnog reda. Svaki urbani deo grada je deo nekog kvarta. Dakle, u svakom delu grada će radnici “Mediane” raditi ne samo na uređenju javnih i zelenih površina, već i na uređenju mobilijara, parkova i svega onoga što je u našoj nadležnosti”, rekao je Mihajlović za TV Zonu plus.

Nepoznato je kako sada domaćini obilaze kavrtove za koje su zaduženi, ali će ubuduće to raditi na električnim biciklima za koje je Mediana raspisala tender.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi, da se traži gradski električni bicikl sa dodatnom opremom – zaštitna kaciga, torba za bicikl i spiralni katanac za zaključavanje. Osim toga. bicikl, treba da bude plav, da postiže brzinu do 25 km/h i da ima maksimalno opterećenje od 100 kilograma.

Global Digital Clinik