Jesen nam stiže danas u 8:50: Započnimo odbrojavanje zajedno

jesen

Jesen 2023. dolazi u danas pre podne, 23. septembra, u 8.50 po srednjoevropskom vremenu, i trajaće do 22. decembra do 4.27, kada počinje zima. Sudeći po vremenskoj prognozi, gumene čizme i kišobrani sačekaće još malo.

Jesen će trajati 89 dana, 20 sati i 37 minuta (zanimljivost: to je sedam minuta manje nego prošle godine!). Na dan početka jeseni Sunce će se nalaziti u sazvežđu Device (Virgo).

Ovaj period poznat je po tome što ćete na ulici videti ljude u letnjoj garderobi sa jaknama u rukama, jer jesenje sunce ume da prevari. Prve jesenje nedelje očeukuju nas temperature čak i do 30 stepeni, ipak jutra i noći biće hladni. Iskoristite ovu smenu leta i jeseni, i poslednje vedre dane provodite što više u prirodi i na suncu.

Jesen je neretko predstavljena kao loše godišnje doba, što je donekle i razumljivo. Kraj leta svima teško pada, jer nas ono asocira na odmor i bezbrižnost. Ipak, jesen ume da bude lepa i očaravajuća, naročito kada njene boje zavladaju prirodom.

U subotu, prvog jesenjeg dana, Sunce izlazi u 6.26, a zalazi u 18.34, a tog dana će, bar kako kažu meteorolozi biti malo do umereno oblačno i bez padavina.

Vruć čaj ili kakao uz poeziju i toplo ćebe ne zvuče tako loše zar ne?