Jerkan: U Nišu vakcinisano više od 17.000 građana

jerkan
Foto: DZ Niš

Drektor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan rekao je jutros da je vakcinisano više od 17.000 Nišlija.

“Mi poštujemo naredbu Batuta, vakcinišu se svi koji su zakazani i koji imaju više od 65 godina. Naši gradjani su ozbiljno shvatili ovu bolest”, rekao je Jerkan, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, danas će Fajzerovom vakcinom biti vakcinisani zdravstveni radnici iz crvene zone Кliničkog centra Niš, kao i domova zdravlja.

Dans bi vakcinu trebalo da primi 1.000 zdravstvenih radnika, a ostalih 841 sutra, rekao je Jerkan.

Podsetimo, od danas je vakcinu moguće primiti samo u zakazanom terminu

“Termin za vakcinisanje građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin. Svi građani će dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije”, saopštava Vlada.

Kako je navedeno, ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti preko internet stranice eUprave. Nakon prijave ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski putem kontakt centra. Broj telefona za prijavu je 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova, navedeno je u saopštenju.

 Vakcinalni punktovi u Nišu raspoređeni su na sedam lokacija:

  1. Centralni objekat
  2. Zdravstvena stanica „Čair“
  3. Zdravstvena stanica „Ratko Pavlović“
  4.  Zdravstvena stanica „Branko Bjegović“
  5. Zdravstvena stanica „Niška Banja“
  6. Zdravstvena stanica „Bubanj“
  7. Sportski Centar „Čair“
Dostava hrane u Nišu