Jerkan: U Nišu obe doze primilo oko 70.000 građana

jerkan
Foto: DZ Niš

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan rekao je za RTS, da je obe doze vakcine u Nišu primilio oko 70.000 građana.

Jerkan je kazao da je obe doze vakcine protiv korona virusa primilio oko 70.000 građana, odnosno oko 33 odsto, dok je prvu dozu primilo nešto više od 43 odsto građana. Jerkan očekuje da će u narednih 20 dana biti vakcinisano još oko 15 do 20 hiljada građana.

“Obe doze je primilo oko 70.000 građana, očekujem da mladi počnu da primaju vakcine, imali smo veliki posao po gradu i selu, razgovarali sa mladima. Suština je da je većina shvatila da nema kontraidikacija, da antivakseri nisu uspeli”, rekao je Jerkan za RTS-a.

On je naglasio da je obilazio mesta na kojima se Nišlije najviše okupljaju tokom praznika, i da je primetio da su više vodili računa o merama, poput držanja fizičke distance i nošenja maski.

“Mislim da su položili ispit za razliku od Sretenja kada su totalno omanuli”, ocenio je Jerkan.

Inače tokom vikenda je prema njegovim rečima  bilo oko 300 pregleda,  što je izuzetan pad s obzirom na to da je pre 20 dana bilo i do 3.000 pregleda.

Ipak, kako kaže, to ne može da bude reper jer su i drugim vikendima beleženi padovi. Dodao je i da je juče u Nišu bilo 39 novozaraženih.

Podsetimo, od danas se nastavlja vakcinacija bez zakazivanja.