Motociklista na pešačkom prelazu udario čoveka, on jutros preminuo

promila
Foto: Ilustracija

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20.40 sati dogodila na raskrsnici Somborskog Bulevara i ulice Despota Đurđa u Nišu. Do udesa je došlo kada je vozač motora V. J., star 42 godine, na pešačkom prelazu udario pešaka S. M. (74). Pešak je od posledica udarca preminuo u bolnici, a vozač motora ima teške telesne povrede.

Prema svedočenju očevidaca, do udesa je došlo kada je vozač motocikla gilera V. J. star 42 godine na pešačkom prelazu udario pešaka S. M. (74) nakon čega je pao sa motora. Od siline udarca, motocikl je zarotirao za 180 stepeni, a oba muškarca su velikom silinom udarili u kolovoz. O jačini udarca svedoče oštećenja na motociklu, ali i razbacana odeća i krvavi tragovi na mestu nesreće, piše Telegraf.

„Nisam video sam trenutak nesreće, ali sam čuo jak udarac. To mi je skrenulo pažnju, okrenuo sam se i video dva muškarca kako leže na kolovozu. Jedan je bio stariji, a drugi mlađi, obojica su bili svesni, ali je jedan baš bio teško povređen. Čovek ispred čije kuće se desila nesreća je pozvao Hitnu pomoć, došla su dva vozila i odvezla ih“, komentarisao je nesreću jedan od svedoka.

Iako je prva informacija bila da su obojica učesnika nesreće teško povređena, prema poslednjima podacima, pešak S. M. (74) podlegao je povredama. Vozač motocikla zadobio je prelom lobanje, piše Telegraf.

Ranije je rečeno da je policija obavila uviđaj i obavestila nadležno tužilaštvo, te da se uzroci nesreće utvrđuju.