Jelena Milošević (SSP): Da li je Nenad Stanković taj većnik koji je reketirao privrednike?

Foto: Jelena Milošević

Nakon što je uzbunjivač u Nišu podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Dragane Sotirovski, poslanica i predsednica Stranke slobode i pravde u ovom gradu Jelena Milošević javno je upitala da li je većnik koji se spominje u njegovom svedočenju, a koji je reketirao privrednike, upravo Nenad Stanković.

“Da li je taj većnik koji je reketirao naše privrednike možda Nenad Stanković? Jer, ukoliko se ispostavi da je taj većnik Nenad Stanković, ovo mu je samo jedno u nizu krivičnih dela i vrlo rado bih pomogla tužilaštvu dostavljajući još dokaza koji ukazuju na mogući kriminal i korupciju večitog gradskog većnika. Pomoć nudim i za gospođu Sotirovski za koju uzbunjivač tvrdi da je lično nameštala tendere“, izjavila je Milošević i dodala da se nameće niz pitanja za niško tužilaštvo.

„Da li je po krivičnoj prijavi uzbunjivača pokrenut postupak protiv Dragane Sotirovski? Da li je po krivičnoj prijavi uzbunjivača pokrenut postupak protiv Dragane Sotirovski? Da li je istraga proširena i na dotičnog gradskog većnika, budući da se radi o teškim krivičnim delima za koje bi tužilaštvo moralo da goni po službenoj dužnosti? Da li je tužilaštvo ispitalo privrednike koje je većnik reketirao? Da li je utvrđeno ko su lica iz kriminogene sredine koje je većnik angažovao da reketiraju niške privrednike? Je li utvrđeno da li je i koliko privrednika platilo reket od 15.000 evra i kome je taj novac otišao? Da li je taj većnik Nenad Stanković?”, pita Jelena Milošević.

“Ukoliko se ispostavi da je taj većnik Nenad Stanković, navodi dalje Milošević, “ovo mu je samo jedno u nizu krivičnih dela i vrlo rado bi pomogla tužilaštvu dostavljajući još dokaza koji ukazuju na mogući kriminal i korupciju”, navodi Milošević.

Podsetimo, u Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu stigla je krivična prijava protiv gradonačelnice Dragane Sotirovski. Ali podneo ju je ne bilo ko, već osoba iz vrha Gradske uprave koja je bila upućena u mnoge poslove i direktni učesnik. Kaže, ne i saučesnik, a pišu Južne vesti.

Global Digital Clinik