Izmeštena bomba iz Niša, prevozi se na lokaciju gde će biti uništena (FOTO)

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu, izmeštena je sa te lokacije i od 10 sati evakuisanim građanima je dozvoljen povratak u svoje domove.

Uništavnje bombe još nije završeno, ali su građani Niša bezbedni jer je bomba evakuisana. Ona je prebačena u kamion i odvozi se na lokaciju na sat vremena od Niša, gde će biti bezbedno uništena tako što će biti ukopana na u zemlju i onda biti aktivirana.

Premeštanje bombe otpočelo je u 8.10 časova, a završeno u 9.40. Od 10 sati evakuisanim građanima je dozvoljen povratak u svoje domove.

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano.

V.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić je uspešno završena, bez ikakvih problema.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena, navodi se u saopštenju MUP-a.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je reč o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Istakavši da je reč o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, Čaušić je naglasio da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom uz zatvorene ulice trase kojom će se provoziti biti premeštena na bezbednu lokaciju van grada Niša, gde će biti uništena.

Global Digital Clinik