Izmešta se Suvodolski potok zbog izgradnje fabrike

Foto: Direkcija za izgradnju grada Niša

Meštani Brzog Broda su stalno imali problem sa poplavama koje je izazivao Suvodolski potok. Zbog izgradnje fabrike „Falfinger“ potok će biti izmešten. Urbanistički projekat je već napravljen, naveo je Zoran Prokić, direktor Direkcije za izgrdnju grada Niša.

„Na toj lokaciji je u toku priprema za izgradnju fabrike Falfinger. U toku je izmena jednog dela planskog dokumenta koji će definisati novu trasu Suvodolskog potoka“, navodi Prokić.

Dodao je da je već počela izgradnja saobraćajnice u toj industrijskoj zoni, a nakon toga, sledeći korak je izmeštanje potka.

„Redosled je takav da se prvo imovinski odnosi regulišu, zatim će glavni urbanista grada i Komisija za planove dati predlog izmeštanja Suvodolskog potoka“, objasnio je Prokić gostujući na televiziji Zona plus.

Suvodolski potok preseca Brzi Brod, jedno od najvećih naselja u Nišu. Ovaj potok u letnjem periodu ostaje bez vode, ali zato tokom perioda kiša ovaj vodotok višestruko nabuja pa je dolazilo i do izlivanja ako smeće zapuši odvode na brojnim propustima.