Izgradnja “Male scene” niškog Pozorišta najavljena za jesen

izgradnja male scene

Izgradnja “Male scene” niškog Narodnog pozorišta trebalo bi da počne na jesen, kažu iz Pozorišta.

U Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije juče je održan sastanak sa predstavnicima Kancelarije za javno ulaganje Vlade RS, povodom početka radova na ovoj investiciji. “Izgradnja “Male scene” značajna je ne samo za grad Niš, već i za čitav region jugoistočne Srbije”, navode iz Pozorišta. Početak radova očekuje se na jesen.

Sastanku su kao predstavnici Niša prisustvovali Adriana Anastasov, većnica za kulturu, Tanja Obradović, glavna urbanistkinja Grada i mr Spasoje Ž. Milovanović, upravnik Narodnog pozorišta.

  Roze osvetljenje Narodnog pozorišta kao simbol borbe protiv raka dojke

Podsetimo, Narodna skupština je usvojila Zakon kojim se potvrđuje zajam između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, koji će biti iskorišćen za modernizaciju infrastrukture u kulturi. Ovim projektom je obuhvaćeno i Narodno pozorište Niš koje će biti prošireno izgradnjom dugoočekivane ,,Male scene“.

Pored obnove zgrade Narodnog pozorišta, projekat podrazumeva i obnovu i održavanje enterijera

  • Narodnog pozorišta u Beogradu,
  • Muzeja Jugoslavije u Beogradu,
  • Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić“ i
  • višefunkcionalnog kulturnog centra u Pirotu, najavljeno je iz Vlade.

Kako je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić tada rekao sprovođenjem projekta će, između ostalog, biti poboljšan pristup zgradama i unapređena njihova energetska efikasnost, a biće očuvana i njihova arhitektonska i istorijska vrednost.