II Evergreen festival: Krajem maja evergreen hitovi ponovo u Nišu

Evergreen festival U Nišu, Kerber; Foto: Naissus Info
Evergreen festival u Nišu, Kerber; Foto: Naissus Info

Drugu godinu zaredom, u Nišu će biti održan Evergreen festival. I ove godine festival će trajati od 29. do 31. maja, a koncertni program biće održan na Letnjoj pozornici, u Tvrđavi.

Prve večeri, 29. maja, biće održana promocija zbirke pesama Duška Arsenijevića, koji je prošle godine dobio nagradu Evergreen festivala za najboljeg tekstopisca.

Prvo koncertno veče biće održano 30. maja, sa početkom u 20 časova, a ovom prilikom brojne vanvremenske pesme, u pratnji orkestra Impresija, izvešće Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Tijana Dapčević, Željko Samardžić, Dženan Lončarević i Tanja Jovićević.

Kerber
foto: FB orkestar Impresija

Kao i na prethodnom Evergreen festivalu, poslednje večeri festivala, 31. maja, biće održan simfo-rok koncert grupe Bajaga i Instruktori i orkestra Impresija. Tom prilikom će grupi Bajaga i Instruktori biti dodeljena nagrada Evergreen festivala za 2019. godinu.

Foto: FB Orkestar Impresija
Foto: FB Orkestar Impresija

Specijalni gosti na ovom koncertu biće hor Srednje muzičke škole i sopran Katarina Simonović Ivanković.

Dirigent na drugom Evergreen festivalu ponovo će biti čuveni srpski kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević.

Podsetimo, Evergreen festival je postao javna gradska manifestacija, odlukom Skupštine Grada Niša, donesene na sednici održanoj 19. marta ove godine.

A evo i kako je bilo predhodne godine:

Evergreen festival osvojio Nišlije: Uskoro veče šansona i evergreen muzike