I posle peticije nastavljena izgradnja parkinga kod OŠ “Sveti Sava”

Sveti Sava
Foto: Bojana Zlatković

Iako su roditelji u dva navrata protestovali i potpisivali peticiju, izgradnja parkinga kod OŠ “Sveti Sava” se nastavlja. Umesto biciklističkog poligona i parka, na terenu pored škole biće postavljena 200 parking mesta.

Roditelji dece skrenuli su pažnju da na gradilištu ne postoji tabla koja ukazuje na radove i informacije o gradilištu. Takođe ukazali su na to da se radovi vrše protivzakonito.

“Jako smo zabrinute za našu decu. Oni su mali, potrčaće, neće pogledati i može da nastane haos. Ovo je velika pretnja po bezbednost dece. Takođe, zdravlje će im biti ugroženo, biće mnogo izduvnih gasova koje će oni da udišu dok su u školi. Nadali smo se da se sa radovima neće krenuti, ali kao što vidite niko nas nije saslušao i radovi su već uveliko u toku.” – izjavljuju dve majke učenika škole “Sveti Sava”.

Spremnost na protest i dalje postoji među roditeljima, koji su se obratili Ministarstvu prosvete od kog nisu dobili odgovor.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da će sav novac od parkiranja ići u humanitarne svrhe i da se prema urbanističkom planu izgradnja odavno planira.

Ovaj projekat može ugroziti kako zdravlje dece, tako i zdravlje građana koji žive u okolini škole, a obzirom na blizinu Svetosavskog parka i ostalih građana Niša.