I ove godine održaće se festival “Niš u srcu”

Niš u srcu
Niš u srcu

Na festivalu “Niš u srcu” ove godine svoje umetničke radove i rukotvorine predstaviće 50 izlagača, a festival će propratiti preko 20 niških bendova. “Niš u srcu” trajaće devet dana, od 24. decembra do 1. januara, a neće izostati ni raznovrsan program za najmalđe. Festival se održava na trgu Stevana Sremca.

Festival se održava svake godine uoči Nove godine i Božića, a na festivalu svoje rukotvorine domaće radinosti predstaviće preko 50 izlagača na svojim štandovima.

Organizatori festivala su Turistička organizacija Niša, kao i udruženje “Fabrika umetnosti”.

„Razlika u odnosu na prošlu godinu je pre svega u broju dana i trajanju festivala „Niš u srcu“. Na insistiranje sugrađana kojima se sve to dopalo produžili smo trajanje festivala koji će ove godine trajati devet dana, od 24.decembra do 1.januara“, kaže Jelena Rudić, organizator Festivala „Niš u srcu“, a prenosi Jugpress.

„Prazničnu čaroliju uveličaće i više od 20 niških bendova koji će izvoditi svoje ali i pesme poznatih izvođača. Svakoga dana nastupaće bar po dva benda. Osim za odrasle pripremili smo i programe za naše najmlađe sugrađane. Za njih će svakog dana biti organizovana neka radionica ili će moći da pogledaju neku predstavu. Pošto su to najbolja deca na svetu, 1. januara, tradicionalno, u 12 sati biće održan karneval princeza i junaka jer su oni odlučili da baš 1.januara budu u Nišu“, dodaje Jelena.

Global Digital Clinik