Humanitarna šetnja kroz Niš za lečenje malog Gavrila

humanitarna šetnja kroz niš
Početak šetnje ispred spomenika, na Trgu Kralja Milana

Udruženje turističkih vodiča Niš organizuje humanitarnu akciju “Šetnjom kroz grad, za Gavrila”. Cilj ove akcije je prikupljanje novca za odlazak malog Gavrila na lečenje u inostranstvo, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Kako bi prikupili novac za odlazak malog Gavrila na lečenje u inostranstvo Udruženje turističkih vodiča Niš organizuje humanitarnu akciju koja uključuje besplatne turističke pešačke ture kroz grad i bolje upoznavanje sa istorijom Niša. Iz Udruženja kažu da je jedini uslov za šetnju da se pošalje poruka 973 na 3030, ili da građani na licu mesta doniraju novac.

Šetnja je zakazana za nedelju, 11. april od 10 sati sa platoa, na Trgu Kralja Milana.

Iz Udruženja saopštavaju da će odraditi dve pešačke tematske ture a u skladu sa prijavljenim brojem građana.

  • Prva tura: Konstantin i niška tvrđava u doba Rimljana. Druga tura: Niš pred početak i tokom Prvog svetskog rata. Treća: Obrenovići i Karađorđevići u Nišu, od oslobođenja od Turaka do početka Prvog svetskog rata, obaveštavju organizatori.

Organizatori naglašavaju da sve pešačke ture počinju sa istog mesta i u isto vreme. U tom smislu apeluju na sve Nišlije, prolaznike, da se priključe šetnji, odnosno besplatnom razgledanju grada, ali i dodaju da je za to potrebno da ispune jedan od dva uslova.

  • Prvi uslov je dokaz o uplati pomoći za malog Gavrila preko broja 3030, sa SMS porukom 973. Kao drugi uslov navode da mogu da doniraju novac na licu mesta, pre početka svih tura i tokom trajanja tura, za šta su članovi Udruženja obezbedili kutije za prikupljanje novčanih sredstava, kažu iz Udruženja.

Novac za malog Gavrila prikuplja i Fondacija “Budi human”. A svi koji to žele, a ne mogu ad prošetaju u nedelju, mogu da pošalju poruku na već navedeni broj, ili da uplate donaciju na dinarski račun 160-6000000844014-95.

Dostava hrane u Nišu