Humanitarna fudbalska utakmica za ugrožene Nišlije

FK Radnički
FK Radnički doveo pojačanje

Fudbaleri “Paliluca” Niš i “Palilulca” Beograd odigraće u nedelju 3. juna na stadionu Mašinca humanitarnu utakmicu, kako bi prikupili pomoć za socijalno najugroženije Nišlije.

Ulaznica za meč biće konzervirana hrana, trajne namirnice ili sredstva za održavanje higijene za ugrožene porodice sa područja Gradske opštine Palilula.

Na humanitarnoj utakmici koja je i deo tradicionalne manifestacije „Palilusko veče“ pojaviće se članovi generacije Radničkog koja je igrala u Kupu UEFA i plasirala se u polufinale.

„Učešće su, između ostalih, potvrdili Miodrag Redža Stojiljković, Bratislav Rinčić, Dragan Pantelić, Dragan Džaja Radosavljević i Goran Stojiljković. Njihovi saigrači biće ljudi iz javnog života grada. Centar za socijalni rad “Sveti Sava” raspodeliće socijalno ugroženim licima prikupljenu pomoć“, najavljuje Bratislav Vučković, jedan od inicijatora humanitarne utakmice.

U revijalnom delu meč će odigrati petlići niških fudbalskih klubova, a humanitarnoj akciji će se priključiti i fudbalerke „Mašinca“, kao i poznati fudbaleri veteran FK Mašinac i klubova iz drugih gradova u Srbiji.

Inače, ovo nije prvi humanitarni meč za ugroženo stanovništvo. Jedan od zapaženijih je bio 2014. godine kada su fudbaleri sa glumcima iz filma „Montevideo, bog te video“ igrali za pomoć građanima u poplavljenom Obrenovcu. Ovu humanitarnu utakmicu podržalo je više od 5.000 Nišlija i prikupljeno je oko 17 tona hrane.