Hapšenja i krivične prijave zbog razbojništva i teških krađa

Uhapšen
Foto: PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M.Lj.(1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je M.Lj. u noći između 1. i 2. aprila ove godine u jednom selu obio pomoćne prostorije iz kojih je ukrao motor čija se vrednost procenjuje na oko 450.000 dinara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Policija u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podnela je i krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg mladića. On se sumnjiči da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je u periodu od 10. do 12. avgusta 2018. godine napravio otvor u zidu magacina jednog preduzeća iz koga je ukrao balirane kocke bakra. Time je, kako se sumnja, preduzeću naneo štetu od oko 3,2 miliona dinara.

Uhapšen je i T.A. (1991) zbog razbojništva i više teških krađa. Sumnja se da je u septembru i oktobru ove godine od tri žene oduzeo zlatne lančiće čija se vrednost procenjuje na oko 70.000 dinara. In je takođe od jedne žene ukrao mobilni telefon vrednosti oko 7.000 dinara.

I ovaj osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 40 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i devet maloletnih osoba. Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 213 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

Global Digital Clinik