Grčka je zatvorila svoju granicu: Odluka će biti razmatrana nakon 15. jula

grčka je zatvorila svoju granicu
Foto: pixbay

Grčka je zatvorila svoju granicu za turiste iz Republike Srbije. Jutros, od 6 časova iz Srbije će u Grčku moći da uđu samo oni sa posebnom dozvolom.

Grčka je zatvorila svoju granicu zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji. U Grčku će moći da uđu samo oni koji zbog neodložnih obaveza moraju da putuju, i za to im je potrebna posebna dozvola.

Kabinet premijera Grčke obavestio je ambasadu Srbije da se granice zatvaraju za građane Srbije zbog situacije u regionu. Pojavile su se i informacije da u Grčkoj već ima zaraženih turista iz Srbije. Turisti koji se već nalaze u ovoj zemlji, moći će da ostanu do kraja aranžmana.

Ivica Dačić: Odluka će biti ponovo razmatrana

Odluka o zatvaranju granice biće na snazi do 15. jula, nakon čega će ponovo biti razmatrana. Ministar Dačić je rekao da se nada da će prilikom sledećeg razmatranja biti uzete neke druge činjenice, jer je evidentno da Grčka ima interes da dolaze strani turisti.

U Srbiji trenutno ima 2533 aktivnih slučajeva osoba zaraženih korona virusom. Broj novih slučajeva danima je trocifren, a otvaraju se i kovid bolnice. U starom delu KC Niš, hospitalizovana su ukupno 85 pacijenta, od toga i petoro dece u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom korona virusa.