Gradska toplana u Nišu spremna za grejnu sezonu

toplana

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a ukoliko vremenske prilike to budu zahtevale počeće i ranije. Iz Gradske toplane kažu da ovo preduzeće spremno dočekuje novu grejnu sezonu.

Iz Gradske toplane u Nišu ističu da su završene sve planirane stavke kada je reč o remontu, prvog i drugog prioriteta i većina stavki trećeg nivoa, i ističu da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu.

Dodaju da će takozvane “tople” probe vršiti od 1. do 15. oktobra, kada spoljne temperature omoguće isporuku grejanja. Kažu i da se u fazu “hladnih” proba krenulo od početka septembra.

Direktor Predrag Milačić ističe da je na osnovu urađenih kalkulacija cena stručnih službi, predloženo pojeftinjenje fiksnog dela cene za 0,29 dinara po kvadratu grejne površine, i poskupljenje varijabilnog dela za 0,08 dinara u odnosu na važeće cene.

Ipak, Milačić ističe da je to samo predlog, a da će o tome prvo odlučivati Nadzorni odbor Toplane, zatim nadležna Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, a poslednju reč daje Gradsko veće.

Iz Toplane dodaju da će u slučaju niskih temperatura grejna sezona početi i ranije ali ne pre 1. oktobra.