Gradska Toplana: U narednim danima radijatori topli i tokom noći

radijatori topli
Foto: Ilustracija, Unsplash

Gradska toplana najavila je da prelazi na 24- časovni režim isporuke toplotne energije. Nišlije koje su priključene na Toplanu topli radijatori očekuju već od noćas.

Radijatori će biti topli i tokom noći, počevši od danas 13. januara. Zbog najavlјenih izuzetno hladnih dana i pada spolјne temperature vazduha, JKP „Gradska toplana” će nastaviti sa 24– časovnim režimom isporuke toplotne energije, odnosno vršiće neprekidnu isporuku toplotne energije korisnicima ukoliko spolјna temperatura vazduha u toku noći padne ispod -5⁰C.

Ovaj režim vrši se u skladu sa članom 45. Odluke Grada Niša (stav 2. ovog člana). Po njemu je energetski subjekt dužan da učini dostupnom za preuzimanje količinu toplotne energije neophodnu za postizanje propisanih temperatura u grejanim prostorijama krajnjeg kupca.

Neprekidni režim rada ima za cilј da, pored pružanja komfora građanima, vrši zaštitu sistema dalјinskog grejanja, kao i zaštitu od smrzavanja vodovodnih i elektro instalacija u stambenim objektima do porasta spolјne temperature.

Sve probleme u isporuci toplotne energije građani mogu prijaviti na telefone

  • 018 4239 188 i 0800 200 018, svakog radnog dana od 00:00 do 24:00h,
  • kao i lično u Korisničkom servisu Gradske toplane u ul. Blagoja Parovića br.3, svakog radnog dana od 07.00 do 19.00h, kao i subotom od 08.00 do 13.00h.