Gradska opština Medijana i ove godine oprema prvake iz deset osnovnih škola

Gradska opština Medijana
Gradska opština Medijana

Gradska opština Medijana i ove godine oprema prvake iz deset osnovnih škola koje rade na njenom području.

Prvaci dobijaju istovetne „uniforme“ u plavoj boji, majice sa dugim i kratkim rukavima, edukativnu igru i narandžasti prsluk za put od škole do kuće.

Danas su domaćini prvacima iz škole Sveti Sava, Ćele-Kula, Car Konstantin i Dr Zoran Đinđić bili drugari iz Osnovne škole Dušan Radović.

Bila je ovo prilika da se tačno 530 učenika prvog razreda, koliko ih je ove godine ukupno u navedenim školama prvi put druži, a roditelji, učitelji i direktori zabeleže i po koju fotografiju. U sali škole domaćina bilo je kao u košnici. Druženje je upotpunjeno i kratkim programom.

-Slika sve govori. Nastavili smo praksu od prošle godine, jer smo imali povratnu informaciju da se paket koji smo darivali prošle godine dopao deci i roditeljima, pa smo odlučili da i ove godine obradujemo naše prvake. Ovo je način i da deo sredstava iz budžeta Gradske opštine Medijana vratimo našim građanima, u ovom slučaju roditeljima čija se deca krenula u školu – kaže predsednik Graske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da su učenici ove godine dobili i tekst „Zakletve malog đaka“,koja može da im posluži kao smernica za prve dane u školskoj klupi.

Predstavljanju uniformi prisustvovali su i učitelji i učiteljice prvaka, direktori škola, roditelji.

Direktor Osnovne škole Dušan Radović, Božidar Stošić zahvalio je opštini Medijana na pažnji koju posvećuje najmlađima, i činjenici da je baš ovu školu odabrala za jedinstveni skup na početku nove školske godine. Kolege direktore pozvao je na dalju saradnju i unapređenje obrazovanja, kroz školske programe, ali i manifestacije poput današnjeg druženja.

Promocija uniformi za prvake za ostalih pet škola – Radoje Domanović, Dositej Obradović, Učitelj Tasa i Vožd Karađorđe biće u četvrtak, 19. septembra 2019. godine, u Osnovnoj školi Ratko Vukićević, sa početkom u 11 sati.

Gradska opština Medijana na ovaj način nastavlja brigu u oblasti pronatalitetne politike i borbu protiv bele kuge, a u skladu sa istovetnom državnom politikom.

Dostava hrane u Nišu