Gradonačelnica će se zalagati da prorade bašte ugostiteljskih objekata

turistički i ugostiteljski
Foto: Pixabay

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da će se zalagati da sa radom počnu bašte ugostiteljskih objekata u Nišu.

Ona naglašava da bi na taj način bili omogućeni manji gubici za ugostitelje. Sotirovski najavljuje i da će maksimalno kažnjavati one koji ne poštuju mere.

Iako je kako kaže epidemiološka situacija u Nišu i dalje nepovoljna, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže će se zalagati da sa radom počnu bašte ugostiteljskih objekata u Nišu. Ona ipka naglašava i da će maksimalno kažnjavati one koji ne poštuju mere.

Da bi bašte ugostiteljskih objekata počele da rade, neophodno je da članovi Kriznog štaba prihvate njen predlog, a Sotirovski nglašava da će se zalagati da makar one počnu da rade.

“Imali smo priliku tokom vikenda kada je bila msaovna vakcinacija stranaca da vidimo koliko je Čair pun, koliko su nam parkovi puni, i ako vi imate ljude koji dostavljaju hranu ili prodaju kafu koja se nosi, odnosno za poneti kako se to kaže, a da tu istu kafu ispijaju u baštama pojedinih kafića koji ne rade, ne vidim uopšte svrhu zašto kafići onda ne rade”, rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da su odlučili da izađu u susret i hotelijerima , onima koji organizuju proslave, i da im maksimalno produže rok za isplatu dugovanja za porez na imovinu, za iznošenje smeća i slično. Grad je, kako je istakla, tražio i dozvolu od države da zaposle nekoliko komunalnih policajaca.

“Dakle, ili ćemo kao grad da kažnjavamo maksimalno, a da pustimo sve ljude da rade, pa jednostavno ko bude zaista korektan neka radi, ko ne, neka se zatvara i neka plaća kazne, a da omogućimo ljudima da rade, jer svaki dan neradan njima donosi veliki gubitak i onda imate ugostitelje koji dođu i traže pomoć od Grada” , rekla je Sotirovski.

Podestimo zbog zatvaranja ugostitelji su protestovali u Nišu, a o tome da li će njen predlog biti prihvaćen dikutovaće se na sednici Štaba koja bi prema njenim rečima trebala da bude održana do kraja nedelje.