Građani predlažu osnivanje humanitarnog centra za najugroženije Nišlije

Peti prijem građana u Nišavskom upravnom okrugu; Foto: Nišavski upravni okrug
Peti prijem građana u Nišavskom upravnom okrugu; Foto: Nišavski upravni okrug

U Nišavskom upravnom okrugu održan je peti prijem građana ove godine. Meštani aleksinačkih sela tražili su posredovanje na Okružnom štabu za vandredne situacije, jer su im i posle mesec dana od poplava, dvorišta pod muljem, smećem i nanosima bujičnih poplava.

Veliki problem imaju i meštani sela Bovan koje nije obuhvaćeno vandrednom situacijom, a žitelji sela u Gornjem Zaplanju predložili su aktivnosti na oživljavanju tog kraja.

“Ideje za oživljavanje Gornjeg Zaplanja, šteta u aleksinačkim selima koja nisu u vanrednoj situaciji, predlog za pomoć najsiromašnijim žiteljima Okruga i još mnogo problema sa lokalnim inspekcijskim službama, katastrom, Eps-om su samo deo onoga o čemu je razgovarano u Nišavskom okrugu. Najznanimljiviji detalj je prodaja zemljišta na kome je spomenik iz NOB-a. Bilo je i onih koji su tražili posao ali i onih koji su se pohvalili da su posao dobili”, kaže načelnica Dragana Sotirovski.

Od početka godine oko 300 građana tražilo je pomoć u Nišavskom upravnom okrugu

Osnivanje humanitarnog centra za najugruženije Nišlije i žitelje Okruga jedna je takođe jedna od ideja koju su predložili građani na prijemu kod načelnice Nišavskog upravnom okruga.

“Želimo da sistemtizujemo načine pomoći za najugroženije Nišlije i da to uvedemo u legalne tokove. S obzirom na to da postoji dosta hrane koja se uništava, a može da se iskoristi, kao i da postoje mnogi ljudi koji žele da poklone garderobu onima kojima je ona potrebna, osnivanje humanitarnog centra je fantastična ideja. Sa svojim najužim saradnicima razmatraću kome ovakav predlog možemo da uputimo”, dodala je Sotirovski.

Od početka godine u Nišavskom okrugu predloge i pomoć u rešavanju svojih problema tražilo je oko 300 građana.

Podsetimo, u toku je i novi “Karavan” insprekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga koji se održava na teritoriji opština Ražanj i Doljevac. Načelnici i šefovi insprekcijskih službi sastaju se sa predsednicima lokalnih samouprava, načelnicima Opštinskih uprava i direktorima Javnih preduzeća i ustanova kako bi unapredili svoj rad na dobrobit građana.

Global Digital Clinik