Grade se dva vrtića u Nišu, iz Grada najavljuju mesta za 250 mališana

dva vrtića
Foto: Grad Niš

U Nišu se trenutno grade dva vrtića, u Brzom Brodu i naselju „Deveti maj“. Kada njihova izgradnja bude završena, biće mesta za 250 dece, najavljuju iz Grada.

Radove na izgradnji ova dva vrtića obišla je gradonačelnica sa svojim saradnicima. “Vrtić u Brzom Brodu na području gradske opštine Medijana biće završen do kraja idućeg meseca, a vrtić u naselju „Deveti maj“ na području gradske opštine Palilula za nekoliko meseci,” navela je Sotirovski.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Grada, pre osam meseci na listi čekanja bilo više od 1.000 dece. Taj broj sada smanjen na 630 mališana koji čekaju na vrtić.

Završetkom ova dva vrtića, uređenjem prostora u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Sićevu i Osnovnoj školi „Njegoš“, sa preuređenjem prostora Mesne kancelarije „Božidar Adžija“, kao i sa izgradnjom novog vrtića u Panteleju, koji će se graditi iz donacije, broj dece na listi čekanja biće minimalan, rekla je Dragana Sotirovski.

Vrednost radova na izgradnji vrtića u Brzom Brodu iznosi 39 miliona dinara. Vrtić i Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ biće povezani toplovodom na gas. Vrednost radova na izgradnji vrtića u naselju „Deveti maj“ iznosi 49 miliona dinara, saopštio je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević.