Grad Niš, Ćele kula i Katolička crkva u Nišu među „Najboljih 99 u Srbiji“

Priznanje
Priznanje "Najboljih 99 u Srbiji"

Predstavnici Grada Niša i Turističkog informativnog centra Niš dobili su priznanja od Udruženja za razvoj turizma i ekologiju „Srbija koju volim“ jer unapređuju usluge u turizmu i na kvalitetan način promovišu svoj grad i svoje turističke potencijale.

Priznanje je usledilo nakon ocene ekipe turista koji su u okviru projekta „Najboljih 99 u Srbiji“ posećivali razne destinacije širom Srbije i snimale prloge o njima u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Osim turističkih mesta i informativnih centara ocenjivani su seoska domaćinstva, vinski podrumi, restorani sa tradicionalnom kuhinjom, festivali, turističke agencije, muzeji, kulturno istorijski spomenici, prirodne atrakcije, hoteli i banje.

„Pored Grada Niša i Turističkog informativnog centara Niš priznanje „Najboljih 99 u Srbiji“ dobio je muzej „Ćele kula“, ali i crkva Krista kralja sa sertifikovanim česticama, zatim dva niška hotela, rimska vinarija, turistička agencija u Nišu i niška pekara“, kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

Projekat „Najboljih 99 u Srbiji „ pokrenulo je i organizovalo Udruženje za razvoj turizma i ekologiju „Srbija koju volim“, a akciju je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, kao i mnogobrojne turističke organizacije, obrazovne ustanove i udruženja hotelsko ugostiteljske privrede.

Cilj projekta je bio unapređenje usluga u turizmu Srbije i promocija najzanimljivijih turističkih vrednosti.